Slane kiflice sa kiselom pavlakom

Slane kiflice sa kiselom pavlakom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: slane, kiflice, kačkavalj, sir, dorucak, vecera, pecivo

Sastojci

Testo:

  • 250 ml mlakog mleka
  • 1 kockica kvasca ili 2 kesice suvog kvasca
  • 2 ravne kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 celo jaje
  • 125 ml ulja
  • 1 čaša kisele pavlake 250 gr
  • 800-850 gr brašna

Fil:

  • 200 gr kačkavalja, svežeg sira ili fete po vašem izboru
  • 1 celo jaje za premazivanje
  • malo susama

Uputstvo

  • U mlako mleko dodati šećer i kvasac i pustiti desetak minuta da odstoji, kako bi se kvasac aktivirao.
  • Dodati zatim ostale sastojke i umesiti fino glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, da testo naraste i duplira se.
  • Testo malo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo rasklagijati u krug, što tanje, pa krug podeliti na 16 jednakih delova. Na svaki deo staviti po parče kačkavalja ili nekog drugog sira i uvijati kiflice.
  • Kiflice ređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Peći na 200*C oko 20 minuta.

Napomene

Bliži se jesen i hladnije vreme, pa bi valjalo na vreme proveriti ispravnost rerne. Ja sam moju upravo proverila, radi kao sat i spremno čeka zimu.
Poslovica za danas:
-„Život nije samo imati dobre karte, već dobro odigrati i kada su loše.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here