eurokrem, nutela ili neki drugi kremsamo crni deo
Uputstvo
Mafini:
Umutiti penasto jaja sa šećerom, da smesa pobeli i postane gusta. Dodati zatim mleko i ulje, i kratko izmiksati. Na kraju dodati brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa još jednom sve dobro izmiksati.
Smesom puniti 2/3 kalupa za mafine i peći na 180*C, oko 25 minuta. Ispečene mafine ostaviti da se potpuno ohlade. Od ove količine dobije se oko 30 mafina.
Fil:
Od pola litre mleka, odvojiti polovinu, dodati brašno i dobro umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. U provrelo mleko dodati vanilu i šećer, izmešati, pa sipati smesu od brašna i skuvati, sve vreme mešajući. Ostaviti fil da se potpuno ohladi.
U ohlađen fil dodati puter i dobro izmiksati da se dobije fina, glatka krema. Ukoliko volite slađe, možete dodati 2-3 kašike šećera u prahu. Fil prebaciti u poslastičarsku kesu ili špric.
Ohlađenim mafinima odseći vrh, reckastim nožem. U sredinu mafina staviti malo nutele, a okolo i preko nutele nafilovati umućenim filom. Preko fila staviti odsečeni vrh mafina.
Nafilovane mafine možete posuti šećerom u prahu. Ja nisam, jer mislim da bi bilo suvišno.
Napomene
Koliko su samo ovi mafini božanstveni, pa to ne može rečima da se opiše. Spoj čokolade i vanile je uvek dobitna kombinacija. Inače, ako imate neku drugu ideju za filovanje, samo napred...šlag, šlag-krem, čokoladni fil, voćni fil...ili šta god hoćete i želite. Napravite svoju kombinaciju.Poslovica za danas:"-U mirnoj vodi svaki brod ima dobrog kapetana."-