Spremiti 12 kora i podeliti ih u 4 grupe po 3 kore.
Sir izgnježditi i ako je potrebno posoliti.
Istopiti puter i sjediniti sa pavlakom za kuvanje, pa sve lepo izmešati. Ovom smesom premazujemo svaku koru.
Raširiti jednu koru, premazati je mešavinom putera i pavlake, preko staviti drugu koru, premazati je, pa poklopiti trećom korom i takođe premazati. Na treću premazanu koru, uz ivicu rasporediti fil od sira i uviti u rolat.
Rolat sada iseći na 4-5 delova i složiti u pleh, obložen papirom za pečenje.
Isto uraditi sa ostalim korama.
Ovako napravljene pitice i složene u pleh, premazati ostatkom smese od putera i pavlake, posuti susamom i peći na 200*C oko 30 - 40 minuta.
Poslužiti pitu dok je vruća.
Napomene
Prvi put sam pravila pitu sa dodatkom putera i mogu reći da sam veoma iznenađena. Pita je izuzetno ukusna i hrskava, pogotovo donja korica. Mislim da se umesto putera može koristiti i margarin, i da neće puno izgubiti na ukusu. Probajte obavezno.Poslovica za danas:-"Ne grizi ruku koja te hrani."-