Skuvati 600 ml kafe i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu kafu procediti.
Od 300 ml mleka odvojiti malo, pa u njega razmutiti puding, šećer i gustin. Ostatak mleka i kafu, staviti da provri. U provrelo sipati razmućen puding, skuvati do kraja, pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto jaja i šećer. Dodati ulje i ohlađenu, proceđenu kafu i umutiti još malo. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmiksati.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 24 x 34 cm i peći na 200*C oko 20 minuta.
Ispečenu koru ostaviti da se ohladi, pa natopiti mešavinom mleka i kafe.
Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati ohlađen puding i dobro sve izmiksati. Filom premazati natopljenu koru.
U šerpicu sipati slatku pavlaku i zagrejati do vrenja. Skinuti sa ringle, dodati čokoladu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Na kraju dodati puter i mešati da se istopi. Ovako spremljenu glazuru ostaviti 10-ak minuta da se prohladi, pa preliti preko kolača.
Ostaviti kolač da se potupno ohladi i stegne. Seći na kocke i poslužiti uz kaficu.