Šećer i vodu sipati u šerpu i kuvati 3-4 minuta. Dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.
Na kraju dodati sve ostale sastojke, dobro izmešati da se sastojci sjedine i smesu rastanjiti na dimenzije 20 x 30 cm.
Kada se kolač ohladi i stegne, istopiti čokoladu sa uljem, pa ovom glazurom preliti bajaderu i ostaviti ponovo da se ohladi i da se glazura stegne.
Sada lenjirom izmeriti kocke željene veličine i oštrim nožem zaseći glazuru, tj. napraviti nožem kocke na glazuri. Na svaku kocku, pomoću istopljene čokolade, zalepiti po jedan ceo badem.
Po potrebi seći bajaderu po već obleženim linijama i složiti na tacnu sa kolačima.
Napomene
Moj obožavani kolač i svakako među prvih deset na mojoj listi je bajadera, ona klasična prastara. Ali ova je pravo otkrovljenje. Slučajno naleteh na ovaj recept i ispade kao poručen, baš pred moju posnu slavu, pa ga napravih. Bukvalno oduševljenje...ovo mora da se proba i tačka.Poslovica za danas:-"Ne jedi u restoranu, u kome je kuvar mršav."-