Prvo skuvati sirup. Sipati šećer i vodu u šerpicu, pa kuvati oko desetak minuta. Pri kraju dodati 2-3 koluta limuna. Skloniti sa ringle i ostaviti da se sirup hladi.
U posudu sipati pivo, ulje i prašak za pecivo, malo promešati, pa polako, malo po malo dodavati brašno, dok se ne zamesi fino glatko testo. Po originalnom receptu, piše da ide 500 gr brašna, a ja sam pak utrošila daleko više, negde oko 625-630 gr brašna.
Od testa možete formirati kiflice na razne načine. Ja sam testo rastanjila oklagijom na debljinu prsta, pa modlicom vadila komade u obliku polumeseca.
Kiflice peći na 200*C oko 20 minuta. Pečene kiflice preliti ohlađenim sirupom, izmešati ih da se sve potope i ostaviti nekoliko minuta da upiju sirup.
Natopljene kiflice valjati u kokos ili mlevene orahe i ređati na tacnu za kolače.
Napomene
Mislim da nema jeftinijeg, a ukusnijeg kolača od ovog. Ja blagu prednost dajem pivarkama sa orasima, mislim kada se valjaju u orase, ali i sa kokosom su bukvalno savršene i tope se u ustima. Kao i za sve ostale suve kolače, i za ovaj važi pravilo, da što duže stoji, to je lepši, mekši i ukusniji.Poslovica za danas:-"Prijatelji su familija koju biraš."-