Staviti da se istopi.
Za to vreme odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
U istopljenu čokoladu dodati omekšali puter i šećer i dobro izmiksati. Dodati žumanca pa još malo miksati.
Sada dodati sneg od belanaca, i polako špatulom ili varjačom izmešati smesu. Na kraju sipati mleveni badem i brašno i polako sve izmešati, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje. Poravnati smesu, pa preko posuti listiće od badema. Umesto badem listića, može se iskoristiti šaka seckanih oraha.
Peći koilač na 180*C oko 20 minuta. Ostaviti ga u plehu da se malo prohladi.
Još topao kolač izvaditi iz pleha, iseći po dužini na 4 trake, pa malom okruglom modlom ili čašom seći polumesece i ređati na tacnu za kolače.
-
Poslužiti uz kaficu, a što duže stoje to su lepši.