300grsira po izboru(ja sam koristila feta sir)
1kašičicasoli
400grbrašna
Uputstvo
Margarin i so umutiti mikserom. Dodati izgnježeden sir, pa ponovo izmiksati.
Na kraju dodavati brašno, malo po malo, da se umesi fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na 2-3 sata.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu jednog prsta, modlom vaditi pogačice i ređati u pleh. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom, kimom ili chia semenkama.
Peći pogačice na 200*C oko 20-25 minuta, ili dok ne porumene.
Poslužiti tople.
Napomene
Neverovatno brze i ukusne pogačice. Od ove mere izađe jedan veliki i jedan mali pleh, pun pogačica. Inače, testo možete umesiti i uveče, pa preko noći ostaviti u frižider. Takođe, možete ih vaditi modlom za perece ili modlom nekog drugog oblika, a sve po vašoj želji.Poslovica za danas:-"Čak i lopovu treba 10 godina da nauči zanat."-