Pleh dimenzija 30 x 40 cm, ili malo veći, podmazati uljem i posuti kokosom da prekrije dno pleha. Kokos blago utapkati špatulom za tortu ili dlanovima.
Od litar mleka odvojiti polovinu, pa u nju sipati šećer i brašno i dobro umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri, dodati umućenu smesu i skuvati cicvaru do kraja.
Kada je cicvara skuvana, skloniti sa ringle, dodati vanilu i puter i dobro sve izmešati.
Vruću smesu sipati u pleh, preko kokosa, i ravnomerno razmazati preko celog pleha. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Posebno umutiti šlag i u tankom sloju ga premazati preko ohlađene cicvare u plehu. Umesto šlaga, možete koristiti umućenu slatku pavlaku.
Desert u plehu iseći na trake. Prvo isečete na pola po dužini pleha, a onda popreko na trake željene širine.
Sada svaku traku uviti u rolat, još malo posuti kokosom iz pleha i ređati na tacnu. Po želji, možete na svaku traku poređati malo voća po želji, pa uviti u rolat.
Desert poslužite odmah, jer će se ukućani teško strpeti kada ga vide.