200mlkokosovog ili običnog mlekaza natapanje kore
Fil:
1litarmleka
7kašikaoštrog brašna
150gršećera
150grputera ili margarina
150grkokosa
Uputstvo
Kora:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i još jednom sve dobro izmiksati. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći na 200*C oko 20-25 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je kora ispečena.
Pečenu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi i upije mleko.
Fil:
Skuvati fil od mleka, šećera i brašna, na uobičajen način. Pustite da vri minut dva, da bi se brašno fino skuvalo. Ostaviti da se ohladi.
Kada se fil ohladio, dodati puter, pa dobro mikserom umutiti, da se dobije fina vazdušasta krema. Zatim, dodati kokos i još jednom sve izmiksati. Ovako spremljen fil sipati preko kore, poravnati i odozgo posuti kokosom.
Ostavit kolač da se potpuno ohladi i stegne.
Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Za sve ljubitelje kokosa, ovo je fantastična poslastica. Napravi se lako i brzo, jeftina je, a ono što je najvažnije, zaista je preukusna. Moji gosti su bili oduševljeni, a ni ukućani nisu našli manu, tako da...ostaje vam da probate i obradujete svoje najmilije.Poslovica za danas:-" Da nije nade, srce bi se slomilo."-