Sirovi badem, sa ljuskom, iseckati nožem na malo krupnije. Ovo možete uraditi i u električnom secku, ali pazite da se badem ne usitni previše.
U suv teflonski tiganj, sipati 1 šoljiu brašna i iseckane bademe, pa polako, na tihoj vatri pržiti, da dobije svetlo braon boju. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu. Dodati vanilu i prašak za pecivo, pa još jednom umutiti. Ubaciti isprženo brašno i badem i dobro izmešati, da se sastojci sjedine.
Na kraju, malo po malo, dodavati preostalo brašno, i umesiti testo, da se ne lepi za ruke.
Testo rastanjiti oklagijom, između dva lista papira za pečenje, na debljinu jednog prsta. Modlom po izboru vaditi kekse i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
Peći na 170*C dok ne dobiju braonkastu boju, otprilike 15-20 minuta.
Izvaditi iz rerne, posuti prah šećerom i ostaviti da se ohladi.
Poslužiti uz kaficu.