Umutiti jogurt, šećer i vanilin šećer i ostaviti desetak minuta, da se šećer istopi.
Zatim dodati sve ostale sastojke, dobro sve izmešati i izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm i peći koru na 200*C oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je biskvit pečen.
Vruću koru preliti isceđenim sokom od dve pomorandže i ostaviti da se hladi.
Fil:
Sipati mleko u šerpicu i staviti da provri. Za to vreme, razmutiti puding i šećer u vodi, pa sipati u provrelo mleko i skuvati puding. Na kraju dodati čokoladu, izlomljenu na kockice i mešati, da se čokolada potpuno istopi.
Vruć fil odmah sipati preko kore, i ravnomerno rasporediti. Ostaviti kolač da se potpuno ohladi i stegne.
Kolač ukrasiti po želji, izrendanom čokoladom, šlagom, kriškom pomorandže ili nečim drugim, seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Čokolada je sama po sebi božanstvena, ali ja nekako uvek volim da je kombinujem sa nečim. Kada je kombinujem sa voćem, to je uvek malina ili pomorandža. A što se tiče orašastih plodova, najfiniji ukus mi daje čokolada u kombinaciji sa orasima. Ovaj kolač je upravo jedna kombinacija čokolade i pomorandže...SAVRŠENO.Poslovica za danas:-"Bez obzira koliko je duga noć, jutro će sigurno svanuti."-