Prvo spremiti fil sa voćem. U šerpicu staviti voće i šećer i sve prokuvati nekoliko minuta. Posebno razmutiti želatin sa vodom i ostaviti da želatin nabubri. U prokuvano voće dodati želatin i mešati par minuta, kako bi se želatin rastopio i smesa sjedinila. Ostaviti fil da se malo prohladi.
Zatim skuvati puding za drugi fil, na uobičajen način i ostaviti da se ohladi.
Sada umutiti smesu za rolat, tako što ćemo prvo umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati žumanca i još jednom izmiksati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa izmešati polako varjačom, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u pleh dimenzija 30 x 40 cm, i ispeći koru.
Pleh za hleb, dimenzija 10 x 30 cm, obložiti providnom folijom. U pleh staviti ohlađenu koru, tako da krajevi kore, sa obe strane pleha prelaze ivice pleha.
Na dno kore rasporediti prohlađen fil od voća, pa ostaviti u frižider, da se sve malo ohladi.
Razmutiti jednu kesicu želatina sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri.
Ohlađen puding malo izmiksati, pa dodati maskarpone sir i sve zajedno dobro izmiksati. Na kraju dodati prethodno spremljen želatin i još jednom sve dobro umutiti mikserom.
Spremljen fil sipati preko fila od voća i polako ravnomerno rasporediti. Sve preklopiti delovima kore, koji stoje preko ivica pleha, pokriti folijom i ostaviti u frižider na par sati.
Kada se rolat potpuno ohladi i stegne, prevrnuti ga na tacnu, skinuti foliju i ukrasiti umućenim šlagom.