Mutiti mast i šećer, dok smesa ne postane bela i penasta. Dodati ostale sastojke i umesiti fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Brašno dodavati po malo, jer količina može da varira.
Testo podeliti na dva dela. Jedan deo uviti u providnu foliju i ostaviti u zamrzivač na pola sata.
Drugi deo rastanjiti na papir za pečenje, u oblik pravougaonika, dimenzija 24 x 34 cm. Testo sa sve papirm za pečenje, prebaciti u odgovarajući pleh.
Rastanjeno testo premazati pekmezom, a preko pekmeza narendati drugi deo testa i ravnomerno rasporediti preko cele površine.
Kolač peći na 180*C oko pola sata.
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi, posuti ga obilato prah šećerom, iseći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Prosto obožavam ovakve suve kolače, čupave pite ili Kate i ostale, koji se prave od prhkog testa. Jednom nedeljno napravite pun pleh ovakvog kolača i uvek imate nešto slatko u kući, za iznenadne goste. A mislim da kuća najlepše zamiriše, upravo od ovakvih kolača.Poslovica za danas:-"Čovek ne uči pričanjem, već postavljanjem pitanja."-