Burek od gotovih kora
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
- 180 ml ulja
- 120 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Fil:
- 300 gr feta sira
- 100 gr kisele pavlake
Uputstvo
- Spremiti okruglu tepsiju, prečnika 30 cm, i podmazati je malo uljem.
- Izmešati ulje, vodu, so, brašno i prašak za pecivo.
- Izgnježditi sir i izmešati sa pavlakom.
- U tepsiju staviti dve kore, tako da polovina jedne kore pokrije jednu polovinu tepsije, a polovina druge kore, pokrije drugu polovinu tepsije. Druge polovine od obe kore, treba da ostanu van tepsije.
- Kore premazati smesom od ulja i vode. Zatim, uzeti 3-4 kore, blago zgužvati i složiti u tepsiju, da pokriju površinu. Preko zgužvanih kora premazati smesu, pa rasporediti polovinu fila od sira.
- Preko ponovo složiti 3-4 zgužvane kore, takođe premazati smesom, rasporediti fil od sira i pokriti opet sa 3-4 zgužvane kore.
- Premazati smesom, pa krajevima kora, koje vire van tepsije, pokriti burek. Na kraju, sve pokriti jednom celom korom, koju smo na početku odvojili. Ostatak smese sipati preko kore i razmazati.
- Burek peći na 180*C oko pola sata, dok ne porumeni.
- Ispečen burek prevrnuti na dasku, ostaviti desetak minuta da se prohladi, pa iseći i poslužiti.
Napomene
U slast smo pojeli ovu tepsiju bureka. Ja sam neko, ko obožava burek, ali teško mi je ugoditi…jedan je suv, drugi je premastan, treći ima previše sira itd…Ovaj je, moram biti iskrena, bio baš po mom ukusu. Sasvim dovoljno slan, mastan, a sira taman koliko treba. Tamanica, što bi moja ćerka rekla😂
Poslovica za danas:
-„Investicija u znanje, plaća najbolje kamate.“-
Lajkujte nas: