Čupavci mafini
Sastojci
Biskvit:
- 2 cela jajeta
- 250 gr šećera
- 2 šoljice ulja male šoljice za kafu
- 2 šoljice mleka
- 300 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 200 gr putera ili margarina
- 3 šoljice mleka
- 300 gr šećera
- 4 kašike kakaoa
Ostalo:
- 200 gr kokosa
- maline ili višnje
Uputstvo
Biskvit:
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke, pa još jednom sve izmiksati.
- Smesu sada sipati u male kalupe za mafine, pa u svaki staviti po 2-3 maline ili višnje i ispeći. Ovi kalupi su duplo manji od klasičnih kalupa za mafine.
- U šerpici istopiti puter, šećer, mleko i kakao, i sve dobro izmešati. Fil je gotov.
- Ohlađene male mafine provlačiti kroz fil, valjati u kokos i ređati na plato.
Napomene
Recept za ove čupavce već imam na svom blogu, i stvarno je najbolji recept za čupavce koji sam probala, razlika je jedino, što sam ih ovaj put pekla i malim kalupima za mafine, pa dodavala maline. Maline su inače moje omiljeno voće, pa gledam da ih svugde „utrpam“😂Samo još da dodam i da sam malo eksperimentisala, pa sam po 3-4 čupavca punila bananama, lešnik karamelama, celim lešnikom i čokoladom. Moram priznati da je pobedu ipak odnela varijanta sa malinama.
Poslovica za danas:
-“ Čistom obrazu malo vode treba.“-
Lajkujte nas: