Tortilje sa piletinom
Sastojci
- 1 kg pilećih šnicli
- 250 gr kupovnih naćosa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica mešavine italijanskog začina
- 3 belanceta
- 10 komada tortilja
Ostalo:
- zelena salata, paradajz, kačkavalj, dresing po izboru
Uputstvo
- U električni secko ubaciti naćose. so, alevu papriku i italijanski začin, pa sve zajedno izblendirati na sitne mrvice.
- Pileće šnicle iseći na manje komade i posoliti. Na plato sipati mrvice od naćosa, preko složiti piletinu i preliti umućenim belancima. Belanca ne treba dugo mutiti, samo koliko da se razbiju i blago zapene.
- Piletinu prevrtati da se uvalja u mrvice sa svih strana, pa tako uvaljane složiti na pleh, obložen pek papirom i peći na 220*C oko pola sata.
- Tortilje ugrejati na suvom tiganju sa obe strane. Na tortilju, kroz sredinu, staviti 1-2 liske zelene salate. Na salatu složiti ispečenu piletinu, pa preko posuti izrendan kačkavalj i složiti 3-4 komada, iseckanog paradajza.
- Sve preliti dresingom po izboru. Ja sam koristila kupovni dresing od jogurta i tartar sos, takođe kupovni.
- Tortilje saviti sa obe strane i preklopiti, pa u sredinu zabosti čačkalicu, da se tortilje ne otvore.
- Tortilje poslužiti odmah.
Napomene
Jedan veoma zgodan, brz i moderan recept za ručak ili večeru. Nama su se veoma svidele ove tortilje, pa sam rešila da isprobam još neke recepte, slične ovom.
Poslovica za danas:
-„Sila boga ne moli, bog silu ne voli.“-
Lajkujte nas: