Tigrica u čaši

Tigrica u čaši

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: tigrica,desert, čaša,krem,fil,biskvit, kora

Sastojci

Biskvit:

  • 3 cela jajeta
  • 40 gr šećera
  • 50 gr oštrog brašna

Krema:

  • 750 ml mleka
  • 3 žumanceta
  • 50 gr šećera
  • 20 gr gustina
  • 1 kesica vanile

Ostalo:

  • breskve ili kajsije iz konzerve

Uputstvo

Biskvit:

  • Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati brašno i ručno izmešati smesu.
  • Smesu izručiti u manji pleh, dimenzija 18 x 22 cm. Od ove smese ispeći biskvit i ostaviti ga se ohladi.
  • Ohlađen biskvit iseći na manje kockice.

Krema:

  • Umutiti žumanca sa šećerom, gustinom i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. U provrelo mleko sipati umućenu smesu i skuvati krem do kraja.
  • Spremiti 6 čaša za slaganje deserta. U čašu na dno, staviti 4-5 kockica biskvita. Preko dodati malo voća iz kompota, iseckanog na tanke šnite ili manje kockice, pa zaliti sa malo vruće kreme. Preko kreme ponovo rasporediti 4-5 kockica biskvita, malo voća i još jednom sve zaliti kremom. Ostaviti desert da se hladi do služenja.
  • Desert ne mora dodatno da se ukrašva, lično mislim da je baš ovako savršen.

Napomene

Fantastičan desert, koji se veoma lako i brzo spremi. U slučaju da vam treba više čaša, za više gostiju, jednostavno duplirajte meru. A da, za belanca ne brinite. Sva belanca koja vam preostanu, možete iskoristiti za neki drugi desert, koji ćete naći na mom blogu, kao na primer: Mafini sa bademom ili komisbrot…kolači koji zauzimaju visoko mesto na skali. Duplo slatko.
Poslovica za danas:
-„Čuvaj se mnogih ako se ne bojiš pojedinaca.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.