zelena salata, paradajz, kačkavalj, dresing po izboru
Uputstvo
U električni secko ubaciti naćose. so, alevu papriku i italijanski začin, pa sve zajedno izblendirati na sitne mrvice.
Pileće šnicle iseći na manje komade i posoliti. Na plato sipati mrvice od naćosa, preko složiti piletinu i preliti umućenim belancima. Belanca ne treba dugo mutiti, samo koliko da se razbiju i blago zapene.
Piletinu prevrtati da se uvalja u mrvice sa svih strana, pa tako uvaljane složiti na pleh, obložen pek papirom i peći na 220*C oko pola sata.
Tortilje ugrejati na suvom tiganju sa obe strane. Na tortilju, kroz sredinu, staviti 1-2 liske zelene salate. Na salatu složiti ispečenu piletinu, pa preko posuti izrendan kačkavalj i složiti 3-4 komada, iseckanog paradajza.
Sve preliti dresingom po izboru. Ja sam koristila kupovni dresing od jogurta i tartar sos, takođe kupovni.
Tortilje saviti sa obe strane i preklopiti, pa u sredinu zabosti čačkalicu, da se tortilje ne otvore.
Tortilje poslužiti odmah.
Napomene
Jedan veoma zgodan, brz i moderan recept za ručak ili večeru. Nama su se veoma svidele ove tortilje, pa sam rešila da isprobam još neke recepte, slične ovom. Poslovica za danas:-"Sila boga ne moli, bog silu ne voli."-