Go Back

Tortilje sa piletinom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: tortilje,naćosi,piletina,dresing,ručak,večera

Sastojci

  • 1 kg pilećih šnicli
  • 250 gr kupovnih naćosa
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica mešavine italijanskog začina
  • 3 belanceta
  • 10 komada tortilja

Ostalo:

  • zelena salata, paradajz, kačkavalj, dresing po izboru

Uputstvo

  • U električni secko ubaciti naćose. so, alevu papriku i italijanski začin, pa sve zajedno izblendirati na sitne mrvice.
  • Pileće šnicle iseći na manje komade i posoliti. Na plato sipati mrvice od naćosa, preko složiti piletinu i preliti umućenim belancima. Belanca ne treba dugo mutiti, samo koliko da se razbiju i blago zapene.
  • Piletinu prevrtati da se uvalja u mrvice sa svih strana, pa tako uvaljane složiti na pleh, obložen pek papirom i peći na 220*C oko pola sata.
  • Tortilje ugrejati na suvom tiganju sa obe strane. Na tortilju, kroz sredinu, staviti 1-2 liske zelene salate. Na salatu složiti ispečenu piletinu, pa preko posuti izrendan kačkavalj i složiti 3-4 komada, iseckanog paradajza.
  • Sve preliti dresingom po izboru. Ja sam koristila kupovni dresing od jogurta i tartar sos, takođe kupovni.
  • Tortilje saviti sa obe strane i preklopiti, pa u sredinu zabosti čačkalicu, da se tortilje ne otvore.
  • Tortilje poslužiti odmah.

Napomene

Jedan veoma zgodan, brz i moderan recept za ručak ili večeru. Nama su se veoma svidele ove tortilje, pa sam rešila da isprobam još neke recepte, slične ovom. 
Poslovica za danas:
-"Sila boga ne moli, bog silu ne voli."-