Slani rolat
Sastojci
- 5 celih jaja
- 5 kašika kisele pavlake
- 5 kašika brašna mekog
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja, pa dodati sve ostale sastojke i izmešati da se smesa ujednači.
- U pleh od rerne staviti papir za pečenje i na njega izručiti smesu.
- Rolat peći na 200*C desetak minuta. Proverite čačkalicom da li je rolat ispečen.
- Pečenu koru, još vruću uviti sa sve papirom u rolat pa u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
- Kada se rolat ohladi, odviti ga, skinuti papir i filovati.
- Rolat uvek premazati nekim namazom po želji (krem sir, pavlaka ili neka druga mešavina) preko toga, opet po želji složiti nesto suhomesnato (šunka, pileća prsa, ili neki drugi proizvod) i ponovo uviti u rolat. Gotov rolat uviti u foliju i ostaviti u frižider da prenoći.
- Sutradan rolat seći na tanke šnite i poslužiti.
Napomene
Ovo je osnovni recept za slani rolat i koristi se kada želite rolat u žutoj boji. U slučaju da želite rolat u nekoj drugoj boji, u smesu dodati 5 kašika ajvara ili 5 kašika maka ili 5 kašika smrznutog spanaća. Što se fila tiče, to takođe prepuštam vašoj želji. Bićete iznenađeni lepim ukusom i izgledom ovih rolata na trpezi. Naoružajte se strpljenjem i kreativnošću i krenite na posao.
Poslovica za danas:
-“ Devojka koja žuri na sastanak, već je zakasnila.“-
Lajkujte nas: