Slani rolat

Slani rolat

Ukupno vreme1 hr 20 mins
Kategorija: Predjela
Kuhinja: Srpska
Keyword: slani rolat, slano, rolat, hladno predjelo

Sastojci

  • 5 celih jaja
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 5 kašika brašna mekog
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Uputstvo

  • Umutiti penasto jaja, pa dodati sve ostale sastojke i izmešati da se smesa ujednači.
  • U pleh od rerne staviti papir za pečenje i na njega izručiti smesu.
  • Rolat peći na 200*C desetak minuta. Proverite čačkalicom da li je rolat ispečen.
  • Pečenu koru, još vruću uviti sa sve papirom u rolat pa u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.
  • Kada se rolat ohladi, odviti ga, skinuti papir i filovati.
  • Rolat uvek premazati nekim namazom po želji (krem sir, pavlaka ili neka druga mešavina) preko toga, opet po želji složiti nesto suhomesnato (šunka, pileća prsa, ili neki drugi proizvod) i ponovo uviti u rolat. Gotov rolat uviti u foliju i ostaviti u frižider da prenoći.
  • Sutradan rolat seći na tanke šnite i poslužiti.

Napomene

Ovo je osnovni recept za slani rolat i koristi se kada želite rolat u žutoj boji. U slučaju da želite rolat u nekoj drugoj boji, u smesu dodati 5 kašika ajvara ili 5 kašika maka ili 5 kašika smrznutog spanaća. Što se fila tiče, to takođe prepuštam vašoj želji. Bićete iznenađeni lepim ukusom i izgledom ovih rolata na trpezi. Naoružajte se strpljenjem i kreativnošću i krenite na posao.
Poslovica za danas:
-“ Devojka koja žuri na sastanak, već je zakasnila.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Predjelo. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here