Zavrnute kifle
Sastojci
Testo:
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 2 žumanceta
- 1 kockica kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- brašna po potrebi oko 600-650gr
Preliv:
- 150 gr pavlake
- 1 celo jaje
Ostalo:
- 125 gr smrznutog margarina
Uputstvo
Testo:
- Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.
- Naraslo testo rastanjiti oklagijom na debljinu od oko pola santimetra.
- Preko testa narendati smrznuti margarin i uviti u rolat.
- Rolat iseći na kriške, debljine jednog prsta.
- Svaki deo uzeti za krajeve, malo ih razvući i uvrnuti krajeve na kontra strane, odnosno u obrnutom smeru.
- Uvrnute kifle ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Umutiti pavlaku sa jajetom i preliti preko peciva. Odozgo posuti susamom.
- Peći na 200*C oko pola sata. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti 10-15 minuta da odstoji.
- Poslužiti toplo.
Napomene
Kao što već rekoh, peciva nikad dosta. Evo još jednog recepta za divne, mekane, ukusne i jednostavne kifle ili zafrkance, kako ih mnogi zovu. Oduševljenje neće izostati.
Poslovica za danas:
-“ Ko ima mladu ženu i staro vino, uvek ima puno gostiju.“-
Lajkujte nas: