Zavrnute kifle

Zavrnute kifle

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Srpska
Keyword: slano, pecivo, zafrkanci, doručak, večera, testo, sir, pavlaka, kifle

Sastojci

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 žumanceta
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • brašna po potrebi oko 600-650gr

Preliv:

  • 150 gr pavlake
  • 1 celo jaje

Ostalo:

  • 125 gr smrznutog margarina

Uputstvo

Testo:

  • Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.
  • Naraslo testo rastanjiti oklagijom na debljinu od oko pola santimetra.
  • Preko testa narendati smrznuti margarin i uviti u rolat.
  • Rolat iseći na kriške, debljine jednog prsta.
  • Svaki deo uzeti za krajeve, malo ih razvući i uvrnuti krajeve na kontra strane, odnosno u obrnutom smeru.
  • Uvrnute kifle ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Umutiti pavlaku sa jajetom i preliti preko peciva. Odozgo posuti susamom.
  • Peći na 200*C oko pola sata. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti 10-15 minuta da odstoji.
  • Poslužiti toplo.

Napomene

Kao što već rekoh, peciva nikad dosta. Evo još jednog recepta za divne, mekane, ukusne i jednostavne kifle ili zafrkance, kako ih mnogi zovu. Oduševljenje neće izostati.
Poslovica za danas:
-“ Ko ima mladu ženu i staro vino, uvek ima puno gostiju.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.