Kokos-badem kiflice
Sastojci
Mešavina za valjanje:
- 100 gr badema
- 150 gr kokosa
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 gr šećera kristal
Testo za kiflice:
- 250 gr krem sira
- 150 ml jogurta
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 gt otopljenog putera ili margarina
- izrendana korica jednog limuna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike gustina
- brašna po potrebi
Fil:
- 2-3 kašike džema po izboru
- 1-2 šake mlevenih oraha
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
- Podeliti testo na tri dela, pa od svakog formirati jufku.
- Posebno u činiju sipati badem, kokos, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro izmešati i podeliti na tri dela.
- Jedan deo mešavine sipati na radnu površinu, pa preko staviti jednu jufku od testa.
- Jufku nekoliko puta okrenuti i uvaljati u suvu mešavinu. Jufku zatim rasklagijati u krug, sve vreme okrećući testo, da se potpuno uvalja u suvu mešavinu, dok se mešavina ne potroši.
- Rasklagijano testo podeliti na 16 delova i uvijati kiflice.
- Kiflice mogu da se uvijaju prazne, a možete ih filovati nekim filom. Najbolje je da džem po izboru izmešate sa malo mlevenih oraha, da džem ne bi cureo prilikom pečenja.
- Uvijene kiflice poređati u pleh i peći na 180*C oko 25 minuta. Pečene kiflice treba da budu blago rumene boje.
Napomene
Divne, slatke, prhke i hrskave kiflice, koje možete poslužiti uz kafu ili čaj. Mogu dugo da stoje, ali se zato brzo i lako naprave, a ukus je neobično fantastičan. Probajte obavezno.
Poslovica za danas:
-“ Čast i korist ne stanuju pod istim krovom.“-
Lajkujte nas: