Kuglof od mlevenog mesa

Kuglof od mlevenog mesa

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Austrijska
Keyword: mleveno,meso,kuglof,rolat,kuvana,jaja,punjeni,ručak,večera,predjelo

Sastojci

  • 500 ml mlevenog mesa mešano
  • 2 glavice crnog luka
  • 4-5 čenova belog luka
  • 100 gr graška obarenog
  • 100 gr šargarepe obarene
  • 100 gr prezli
  • 2 cela jajeta
  • 300 gr kisele pavlake
  • 3-4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, začin c, biber, peršun
  • 4-5 kuvanih jaja za punjenje kuglofa
  • 150 gr slanine pančete ili pršute tanko isečene

Uputstvo

  • Crni i beli luk, sitno iseckati i izdinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa sve zajedno ispržiti. Ostaviti da se ohladi.
  • Posebno u ciniju sipati prezle, dodati malo vode i zamesiti rukom. Vodu dodavati po malo, dok se prezle ne natope.
  • Šargarepu iseckati na kockice i skuvati u malo slane vode. Grašak takođe obariti.
  • U natopljene prezle dodati dva jajeta i pavlaku i izmešati. Zatim dodati ispržen fil od mesa, skuvan grašak i šargarepu, brašno, prašak za pecivo i začine po ukusu, pa sve dobro izmešati varjačom.
  • Kalup za kuglof podmazati uljem, pa složiti slaninu ili pršutu po dnu i okolo kalupa.
  • U kalup, na složenu slaninu, sipati pola smese. Kuvana jaja složiti u krug, preko smese i blago ih pritisnuti u smesu. Preko jaja sipati ostatak smese i lepo poravnati.
  • Kuglof peći na 180*-200*C oko sat vremena.
  • Pečeni kuglof ostaviti u kalupu da se malo prohladi, pa ga prevrnuti na tanjir.
  • Ukoliko se kuglof služi za ručak, iseći ga mlakog, a ako je spremljen kao predjelo, pustiti da se potpuno ohladi pa iseći i poslužiti.

Napomene

Možda se čini da ovaj kuglof nije lako napraviti, ali verujte mi, da skoro nisam ništa prostije i lakše napravila, a da me toliko oduševilo. Kako mene, tako i moje ukućane. Stvarno je fantastičan, ukusan, lagan, atraktivan…uostalom, kada vidite sliku, znam da mu nećete odoleti i da ćete ga prvom prilikom napraviti.
Poslovica za danas:
-“ Jedna radost, odagna stotinu briga.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Predjela, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.