Keyword: slatke, kiflice, badem, kokos, prhke, hrskave, uz čaj, kafu,brze,lake
Sastojci
Mešavina za valjanje:
100grbadema
150grkokosa
1kesicavanilin šećera
100gršećerakristal
Testo za kiflice:
250grkrem sira
150mljogurta
1celojaje
1kesicavanilin šećera
250gtotopljenog putera ili margarina
izrendana korica jednog limuna
1kesicapraška za pecivo
2kašikegustina
brašnapo potrebi
Fil:
2-3kašikedžema po izboru
1-2šakemlevenih oraha
Uputstvo
Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
Podeliti testo na tri dela, pa od svakog formirati jufku.
Posebno u činiju sipati badem, kokos, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro izmešati i podeliti na tri dela.
Jedan deo mešavine sipati na radnu površinu, pa preko staviti jednu jufku od testa.
Jufku nekoliko puta okrenuti i uvaljati u suvu mešavinu. Jufku zatim rasklagijati u krug, sve vreme okrećući testo, da se potpuno uvalja u suvu mešavinu, dok se mešavina ne potroši.
Rasklagijano testo podeliti na 16 delova i uvijati kiflice.
Kiflice mogu da se uvijaju prazne, a možete ih filovati nekim filom. Najbolje je da džem po izboru izmešate sa malo mlevenih oraha, da džem ne bi cureo prilikom pečenja.
Uvijene kiflice poređati u pleh i peći na 180*C oko 25 minuta. Pečene kiflice treba da budu blago rumene boje.
Napomene
Divne, slatke, prhke i hrskave kiflice, koje možete poslužiti uz kafu ili čaj. Mogu dugo da stoje, ali se zato brzo i lako naprave, a ukus je neobično fantastičan. Probajte obavezno.Poslovica za danas:-" Čast i korist ne stanuju pod istim krovom."-