Go Back

Kokos-badem kiflice

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Austrijska
Keyword: slatke, kiflice, badem, kokos, prhke, hrskave, uz čaj, kafu,brze,lake

Sastojci

Mešavina za valjanje:

  • 100 gr badema
  • 150 gr kokosa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 gr šećera kristal

Testo za kiflice:

  • 250 gr krem sira
  • 150 ml jogurta
  • 1 celo jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 gt otopljenog putera ili margarina
  • izrendana korica jednog limuna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike gustina
  • brašna po potrebi

Fil:

  • 2-3 kašike džema po izboru
  • 1-2 šake mlevenih oraha

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
  • Podeliti testo na tri dela, pa od svakog formirati jufku.
  • Posebno u činiju sipati badem, kokos, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro izmešati i podeliti na tri dela.
  • Jedan deo mešavine sipati na radnu površinu, pa preko staviti jednu jufku od testa.
  • Jufku nekoliko puta okrenuti i uvaljati u suvu mešavinu. Jufku zatim rasklagijati u krug, sve vreme okrećući testo, da se potpuno uvalja u suvu mešavinu, dok se mešavina ne potroši.
  • Rasklagijano testo podeliti na 16 delova i uvijati kiflice.
  • Kiflice mogu da se uvijaju prazne, a možete ih filovati nekim filom. Najbolje je da džem po izboru izmešate sa malo mlevenih oraha, da džem ne bi cureo prilikom pečenja.
  • Uvijene kiflice poređati u pleh i peći na 180*C oko 25 minuta. Pečene kiflice treba da budu blago rumene boje.

Napomene

Divne, slatke, prhke i hrskave kiflice, koje možete poslužiti uz kafu ili čaj. Mogu dugo da stoje, ali se zato brzo i lako naprave, a ukus je neobično fantastičan. Probajte obavezno.
Poslovica za danas:
-" Čast i korist ne stanuju pod istim krovom."-