Šaum rolne
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
Fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 125 gr putera ili margarina
Ostalo:
- šećer u prahu za posipanje
Uputstvo
- Lisnato testo ostaviti da se odledi, zatim ga rasklagijati u oblik pravougaonika, debljine 2 mm.
- Od testa seći trake dva prsta širine. Ukoliko su vam modle za šaum rolne veće, tada testo secite po dužini, da dobijete duže trake, i obrnuto.
- Isečenu traku spiralno obmotati oko modle, tako da se krajevi testa preklapaju.
- Obmotane modle ređati u pleh, testo premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko 20 – 25 minuta, tačnije dok ne porumene. Pečene rolne svlačiti sa modli i ostaviti da se ohlade.
Fil:
- Skuvati cicvaru od mleka, šećera i brašna, pa ostaviti da se ohladi. U ohlađenu cicvaru dodati umućen puter, pa dobro mikserom umutiti, da se dobije lep, kremast fil.
- Na kesu za šlag staviti duguljasti nastavak, kesu napuniti filom, pa rolne puniti filom sa jedne i sa druge strane. Ukoliko nemate kesu ili špric za šlag, rolne možete napuniti i nekom manjom kašičicom.
- Gotove šaum rolne obilato posuti prah šećerom.
Napomene
Ovo je recept za one brže i jednostavnije šaum rolne. Sledeći put, kada budemo imali malo više vremena, pravićemo domaće testo i malo drugačiji fil, pa da ocenimo i jedne i druge.
Poslovica za danas:
-“ Lepa reč je karta kojom se stiže do svakog srca.“-
Lajkujte nas: