Kolač sa kajsijama
Sastojci
- 3 komada jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 15 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećer
- 8 komada kajsija
Uputstvo
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko pa još malo mutiti dok se šećer ne istopi.
- Dodati ostale sastojke i mutiti dok se ne dobije ujednačena, glatka smesa.
- Rernu zagrejati na 200*C
- Pleh veličine 22x32cm ili prečnika 24cm podmazati ili obložiti papirom za pečenje.
- U pleh izručiti 2/3 smese i staviti da se peče. Nakon 5-6 minuta, kada je kolač poceo blago da rumeni i uhvatio koricu po vrhu, izvaditi iz rerne i po njemu poslagati polovine kajsija, (oblom stranom gore). Ja sam ređala u 3 reda po 5 polovina.
- Poređane kasjije posuti šakom kristal šećera, kesicom vanilin šećera i preko toga, ravnomerno izmedju kajsija, izručiti ostatak smese.
- Vratiti u rernu da se ispeče do kraja, otprilike još 15 minuta.
- Ohlađen kolač iseći na kocke tako da na svakoj kocki ima po jedna kajsija, posuti prah šećerom ili posluziti sa šlagom.
Napomene
Za ovaj kolač možete koristiti bilo koje sezonsko ili smrznuto voće (jagode,maline,višnje,borovnice,ribizle itd…)
Poslovica za danas:
-“ Lepi cvetovi ne daju dobro voće.“-
Lajkujte nas: