Paprika u paradajzu
Sastojci
- 1,5 kg paprike po izboru
- 1,5 kg paradajza
- 200 ml ulja
- 2 kašike soli
- 80 gr šećera
- 2 kašike sirćeta
- beli luk i peršun
Uputstvo
- Papriku oprati, iseckati na tanke kolutove i ostaviti sa strane.
- Paradajz oprati, iseckati na kockice i sipati u jednu veću šerpu. Dodati ulje, so, šećer i sirće.
- Beli luk iseckati na sitno ili izrendati i takođe ubaciti u paradajz, zajedno sa iseckanim peršunom. Količinu belog luka i peršuna odredite sami po ukusu, a ukoliko ne volite, može i bez.
- Šerpu staviti na ringlu i kuvati 15 minuta od trenutka kada provri.
- Posle 15 minuta ubaciti parpike, izmešati da se sastojci sjedine i odmah puniti tegle.
- Napunjene tegle poređati u zagrejanu rernu na desetak minuta, da se zapeče. Isključiti rernu i ostaviti da se tegle potpuno ohlade.
- Ohlađene tegle zatvoriti metalnim zatvaračem i odložiti u špajz.
- Jednu teglu ipak ostavite otvorenu i pravac na sto za ručak.
Napomene
Nećete moći da prestanete da jedete ovu salatu. Ja sam napravila jednu meru i već smo je pojeli, za vikend pravim još jednu i iskreno se nadam da će ostati nešto na polici za zimu…ili možda da napravim duplu meru, ionako se pravi brzo i lako. Probajte obavezno, nećete se pokajati.
Poslovica za danas:
-“ Ako hoćeš da jedeš velikom kašikom, uzmi veliku motiku.“-
Lajkujte nas: