Palenta pita
Sastojci
- 2 šolje tikvica izrendanih na krupno
- 8 kašika palente
- 1 kašika lanenog semena mlevenog
- 2 cela jajeta
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- so, biber, beli luk u prahu
Uputstvo
- Tikvice oljuštiti i izrendati na krupno. Posoliti i ostaviti da puste vodu.
- Posebno umutiti jaja, pa dodati izrendane tikvice i izmešati. Tikvice ne treba cediti.
- Dodati palentu, lan, prašak za pecivo i začine po ukusu, pa još jednom sve izmešati.
- Smesu preručiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, prečnika 20cm.
- Ako hoćete da pita bude tanja, možete je peći u plehu prečnika 24cm, kao ja.
- Posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
- Iseći dok je još topla i poslužiti.
Napomene
Pita je „brzinska“, tj. napravi se jako brzo, ukusna je i pogodna i za doručak i za večeru.
Poslovica za danas:
-“ Dok je čovek zdrav i voda mu je slatka.“
Lajkujte nas: