Palenta pita

Palenta pita

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita, palenta, tikvice, doručak, večera

Sastojci

  • 2 šolje tikvica izrendanih na krupno
  • 8 kašika palente
  • 1 kašika lanenog semena mlevenog
  • 2 cela jajeta
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • so, biber, beli luk u prahu

Uputstvo

  • Tikvice oljuštiti i izrendati na krupno. Posoliti i ostaviti da puste vodu.
  • Posebno umutiti jaja, pa dodati izrendane tikvice i izmešati. Tikvice ne treba cediti.
  • Dodati palentu, lan, prašak za pecivo i začine po ukusu, pa još jednom sve izmešati.
  • Smesu preručiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, prečnika 20cm.
  • Ako hoćete da pita bude tanja, možete je peći u plehu prečnika 24cm, kao ja.
  • Posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
  • Iseći dok je još topla i poslužiti.

Napomene

Pita je „brzinska“, tj. napravi se jako brzo, ukusna je i pogodna i za doručak i za večeru. 
Poslovica za danas:
-“ Dok je čovek zdrav i voda mu je slatka.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here