Rižoto sa pavlakom i parmezanom
Sastojci
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 100-150 ml neutralne pavlake
- 2 kašike parmezana
- so, začin, peršun
Uputstvo
- Pirinač oprati i staviti da se kuva.
- Crni luk iseckati na sitno i izdinstati na malo ulja.
- Skuvan pirinač oprati, procediti i izručiti na dinstan luk. Posoliti i dodati začine po želji, pa sve zajedno izmešati. Najbolje je dodati mešavinu italijanskih začina ali ne treba preterivati.
- Na kraju dodati neutralnu pavlaku i parmezan i još jednom dobro promešati.
- Odozgo posuti peršunom i poslužiti kao prilog uz neko jelo.
Napomene
Savršen prilog uz neki komad mesa, pečen, pržen, pohovan ili šta god već…mada, ovako spremljen rižoto, je potpuno prihvatljiv i kao samostalan obrok.
Poslovica za danas:
-“ I posle rđave žetve treba sejati.“-
Lajkujte nas: