Go Back

Rižoto sa pavlakom i parmezanom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Prilog
Kuhinja: Srpska
Keyword: Riža, pirinač, neutralna, pavlaka, parmezan, rižoto, prilog, dodatak

Sastojci

  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 100-150 ml neutralne pavlake
  • 2 kašike parmezana
  • so, začin, peršun

Uputstvo

  • Pirinač oprati i staviti da se kuva.
  • Crni luk iseckati na sitno i izdinstati na malo ulja.
  • Skuvan pirinač oprati, procediti i izručiti na dinstan luk. Posoliti i dodati začine po želji, pa sve zajedno izmešati. Najbolje je dodati mešavinu italijanskih začina ali ne treba preterivati.
  • Na kraju dodati neutralnu pavlaku i parmezan i još jednom dobro promešati.
  • Odozgo posuti peršunom i poslužiti kao prilog uz neko jelo.

Napomene

Savršen prilog uz neki komad mesa, pečen, pržen, pohovan ili šta god već...mada, ovako spremljen rižoto, je potpuno prihvatljiv i kao samostalan obrok. 
Poslovica za danas:
-" I posle rđave žetve treba sejati."-