Posna štrudla sa džemom

Posna štrudla sa džemom

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Štrudle
Kuhinja: Srpska
Keyword: Posna, štrudla, džem

Sastojci

  • 2 čaše mlake vode
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše šećera kristal
  • 20 gr kvasca
  • 1 kesica vanile
  • 5 čaša brašna mekog

Uputstvo

  • U vanglicu sipati mlaku vodu, šećer i kvasac. Mešati da se šećer i kvasac istope, pa ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
  • Zatim dodati ulje, vanilu i brašno, pa zamesiti testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati na debljinu prsta, premazati džemom po ukusu i uviti u rolat.
  • Oba pruta prebaciti u podmazan pleh i peći na 180*C oko 40 minuta.
  • Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
  • Seći na kriške, posuti prah šećerom i poslužiti.

Napomene

Iako je posna i ima malo manje sastojaka od obične, ova štrudla je podjedanko ukusna. Uskoro počinje post, pa evo prilike da je isprobate, a da ćete biti zadovoljni, uopšte ne sumnjam.
Poslovica za danas:
-“ Post vodi do vrata raja, a milostinja ih otvara.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Štrudle. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here