Posna štrudla sa džemom
Sastojci
- 2 čaše mlake vode
- 1 čaša ulja
- 3 čaše šećera kristal
- 20 gr kvasca
- 1 kesica vanile
- 5 čaša brašna mekog
Uputstvo
- U vanglicu sipati mlaku vodu, šećer i kvasac. Mešati da se šećer i kvasac istope, pa ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
- Zatim dodati ulje, vanilu i brašno, pa zamesiti testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
- Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati na debljinu prsta, premazati džemom po ukusu i uviti u rolat.
- Oba pruta prebaciti u podmazan pleh i peći na 180*C oko 40 minuta.
- Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
- Seći na kriške, posuti prah šećerom i poslužiti.
Napomene
Iako je posna i ima malo manje sastojaka od obične, ova štrudla je podjedanko ukusna. Uskoro počinje post, pa evo prilike da je isprobate, a da ćete biti zadovoljni, uopšte ne sumnjam.
Poslovica za danas:
-“ Post vodi do vrata raja, a milostinja ih otvara.“-
Lajkujte nas: