U vanglicu sipati mlaku vodu, šećer i kvasac. Mešati da se šećer i kvasac istope, pa ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati ulje, vanilu i brašno, pa zamesiti testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati na debljinu prsta, premazati džemom po ukusu i uviti u rolat.
Oba pruta prebaciti u podmazan pleh i peći na 180*C oko 40 minuta.
Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Seći na kriške, posuti prah šećerom i poslužiti.
Napomene
Iako je posna i ima malo manje sastojaka od obične, ova štrudla je podjedanko ukusna. Uskoro počinje post, pa evo prilike da je isprobate, a da ćete biti zadovoljni, uopšte ne sumnjam.Poslovica za danas:-" Post vodi do vrata raja, a milostinja ih otvara."-