Pita sa mesom bez kora

Pita sa mesom bez kora

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pita, bez, kora, mleveno, meso

Sastojci

Fil:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • so, začin i biber

Testo:

  • 4 cela jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Uputstvo

Fil:

  • Na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso pa ispržiti fil. Na kraju posoliti i začiniti. Ostaviti da se ohladi.

Testo:

  • Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u sneg. Dodati žumanca i jogurt, sve izmešati da se sjedini, pa dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.
  • Na kraju, u smesu izručiti ispržen i ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh.
  • Pitu peći na 180*C oko dvadesetak minuta.
  • Toplu pitu iseći na kocke i poslužiti.

Napomene

Evo jedne brzinske pite, još ako vam se jede pita sa mesom a nemate kore, pa šta ćeš bolje. Moja prijateljica Daliborka, inače veoma dobra kuvarica, dala mi recept za ovu pitu pre par dana, i kao što vidite, odmah sam isprobala. Stvarno je odlična, mekana, ukusna, sočna…trebala sam da je nazovem „Pita sa mesom za čas“??
Poslovica za danas:
-“ Sporost je često korisnija od brzine i zato je povremeno važno usporiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here