Na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso pa ispržiti fil. Na kraju posoliti i začiniti. Ostaviti da se ohladi.
Testo:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u sneg. Dodati žumanca i jogurt, sve izmešati da se sjedini, pa dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.
Na kraju, u smesu izručiti ispržen i ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh.
Pitu peći na 180*C oko dvadesetak minuta.
Toplu pitu iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo jedne brzinske pite, još ako vam se jede pita sa mesom a nemate kore, pa šta ćeš bolje. Moja prijateljica Daliborka, inače veoma dobra kuvarica, dala mi recept za ovu pitu pre par dana, i kao što vidite, odmah sam isprobala. Stvarno je odlična, mekana, ukusna, sočna...trebala sam da je nazovem "Pita sa mesom za čas"??Poslovica za danas:-" Sporost je često korisnija od brzine i zato je povremeno važno usporiti."-