Krempita
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
Fil:
- 900 ml vode
- 5 žumanaca
- 4 kesice pudinga od vanile
- 5 belanaca
- 400 gr šećera
Uputstvo
Kore:
- Odlediti lisnato testo. Jedan deo rasklagijati, staviti u pleh i ispeći. Drugu koru takođe rasklagijati, prebaciti u pleh, odmah iseći na kocke i ispeći. Ostaviti kore da se ohlade.
- Ohlađenu koru, koja je prva ispečena, staviti na dno pleha u kome se pekla.
Fil:
- Od 900 ml vode odvojiti malo, pa u to umutiti 5 žumanaca i puding. Ostatak vode staviti da vri.
- Za to vreme, dobro umutiti belanca sa šećerom.
- Kada je voda provrila, zakuvati puding i žumanca.
- U vruć puding odmah dodati umućena belanca sa šećerom, dobro sve umutiti i sipati preko kore u plehu.
- Preko fila složiti gornju koru koja je isečena na kocke i ostaviti da se ohladi i stegne.
- Posuti prah šećerom i poslužiti.
Napomene
Ovaj recept za Krempitu je inače kombinacija od dva recepta. Prosto obožavam ovaj fil za krempitu, pa ga uvek koristim, a podlogu, tj. koru menjam po potrebi. A što se samog kolača tiče, pa ne znam šta bih mogla reći, ne verujem da ima neko ko ne voli krempitu, a ne verujem ni da, u bilo kojoj kući, uspe da prenoći u frižideru. Možda uspe da sačeka noć, ali obzirom da u frižideru ima svetlo, jutro sigurno ne sačeka??
Poslovica za danas:
-“ Ima li svetla u duši, biće lepote u osobi.“-
Lajkujte nas: