Crnac bez jaja
Sastojci
- 3 čaše jogurta normalne veličine
- 120 ml ulja
- 250 gr šećera kristal
- 300 gr brašna mekog
- 25 gr kakaa
- 2 kašičice sode bikarbone
Glazura:
- 120 ml mleka
- 120 gr šećera kristal
- 150 gr putera
- 150 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
- Mutiti mikserom par minuta jogurt, ulje, šećer, sodu bikarbonu, brašno i kakao, dok se smesa ne ujednači i šečer istopi.
- Smesu izručiti u podmazan pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći oko 15-20 minuta na 200*C.
Glazura:
- U šerpicu staviti mleko i šećer da provri. Ringlu isključiti i dodati puter i čokoladu i mešati dok se sve ne istopi i ne sjedini.
- Ovom glazurom preliti ohlađen kolač.
Napomene
Kod ovog kolača, jedino je ime smešno i neobično, sve ostalo je fantastično. Lak i brz za pravljenje, sočan, mekan i ukusan za jelo… pa šta ćete više. Najlepši je poslužen sa šlagom a vi to uradite po vašem ukusu i izboru.
Poslovica za danas:
-“ Gvožđe reže i drvo i kamen ali i njega rđa jede.“-
Lajkujte nas: