Go Back

Crnac bez jaja

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Kolač, čokoladni, crnac, jaja, čaše

Sastojci

  • 3 čaše jogurta normalne veličine
  • 120 ml ulja
  • 250 gr šećera kristal
  • 300 gr brašna mekog
  • 25 gr kakaa
  • 2 kašičice sode bikarbone

Glazura:

  • 120 ml mleka
  • 120 gr šećera kristal
  • 150 gr putera
  • 150 gr čokolade za kuvanje

Uputstvo

  • Mutiti mikserom par minuta jogurt, ulje, šećer, sodu bikarbonu, brašno i kakao, dok se smesa ne ujednači i šečer istopi.
  • Smesu izručiti u podmazan pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći oko 15-20 minuta na 200*C.

Glazura:

  • U šerpicu staviti mleko i šećer da provri. Ringlu isključiti i dodati puter i čokoladu i mešati dok se sve ne istopi i ne sjedini.
  • Ovom glazurom preliti ohlađen kolač.

Napomene

Kod ovog kolača, jedino je ime smešno i neobično, sve ostalo je fantastično. Lak i brz za pravljenje, sočan, mekan i ukusan za jelo... pa šta ćete više. Najlepši je poslužen sa šlagom a vi to uradite po vašem ukusu i izboru.
Poslovica za danas:
-" Gvožđe  reže i drvo i kamen ali i njega rđa jede."-