Pohovane paprike sa sirom
Uputstvo
- Za ovaj recept nema mera, sami odredite količinu prema broju osoba za koje spremate.
- Crvene paprike ispeći na plotni šporeta na drva a ako nemate takav šporet onda to možete uraditi na ringli ili u rerni električnog šporeta.
- Kada se paprike ohlade, oljuštiti ih, odstraniti peteljke i posoliti. Voditi računa da se paprike ne pocepaju.
- Paprike napuniti sirom po želji, malo ih slepiti pri vrhu i pohovati na uobičajen način, tj. uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti na umerenoj temperaturi.
- Poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz neko jelo.
Napomene
Kada dođe vreme zrelih paprika, čini mi se da ceo vazduh ima miris prženih, kuvanih i pečenih paprika. Paprike stvarno ostavljaju milion mogućnnosti za njihovo spremanje. Pustite mašti na volju i zadovoljite vaš miris i ukus ovim čudesnim povrćem.
Poslovica za danas:
-“ Što čovek više živi, više i zna.“-
Lajkujte nas: