Pohovane paprike sa sirom

Pohovane paprike sa sirom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Prilog
Kuhinja: Srpska
Keyword: Paprike, pečene, pohovane, sir

Uputstvo

  • Za ovaj recept nema mera, sami odredite količinu prema broju osoba za koje spremate.
  • Crvene paprike ispeći na plotni šporeta na drva a ako nemate takav šporet onda to možete uraditi na ringli ili u rerni električnog šporeta.
  • Kada se paprike ohlade, oljuštiti ih, odstraniti peteljke i posoliti. Voditi računa da se paprike ne pocepaju.
  • Paprike napuniti sirom po želji, malo ih slepiti pri vrhu i pohovati na uobičajen način, tj. uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti na umerenoj temperaturi.
  • Poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz neko jelo.

Napomene

Kada dođe vreme zrelih paprika, čini mi se da ceo vazduh ima miris prženih, kuvanih i pečenih paprika. Paprike stvarno ostavljaju milion mogućnnosti za njihovo spremanje. Pustite mašti na volju i zadovoljite vaš miris i ukus ovim čudesnim povrćem.
Poslovica za danas:
-“ Što čovek više živi, više i zna.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here