Ćufte u paradajz sosu
Sastojci
Ćufte:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 cela jajeta
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- so, začin, biber
Sos:
- 500 ml paradajz sosa
- 50 ml ulja
- 2-3 kašike brašna
- 1 kašikica aleve paprike
Uputstvo
Ćufte:
- U mleveno meso staviti jaja, beli luk, prezle i začine po ukusu, dobro rukom umesiti i ostaviti u frižider dok sos ne bude gotov.
Sos:
- U zagrejano ulje dodati 2-3 kašike brašna, malo propržiti pa dodati alevu papriku. Sve izmešati pa dodati paradajz sos i posoliti po ukusu. Kuvati uz mešanje dok ne provri. Ako je previše gusto, dodati malo vode.
- Od melevnog mesa napraviti manje loptice. Možete ih odmah staviti u sos i kuvati 10-15 minuta na tihoj vatri.
- Drugi način je, napravljene ćufte ispržiti na ulju sa svih strana, pa tako pržene ubaciti u sos. U ovom slučaju, pustiti samo 2-3 minuta da prokrčkaju u sosu i odmah skloniti sa ringle.
- Ćufte poslužiti uz pire krompir, kuvani pirinač ili neku kuvanu testeninu.
Napomene
Ćufte su odlično rešeje za jedan lep, ukusan i brz ručak. Podjedanko su lepe i sutradan, kada se podgreju, ali nisam uverena da će, ovako spremljene, dočekati sutrašnji dan.
Poslovica za danas:
-“ Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra.“-
Lajkujte nas: