Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Mleveno, meso, sos, ćufte, ručak

Sastojci

Ćufte:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 2 cela jajeta
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • so, začin, biber

Sos:

  • 500 ml paradajz sosa
  • 50 ml ulja
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 kašikica aleve paprike

Uputstvo

Ćufte:

  • U mleveno meso staviti jaja, beli luk, prezle i začine po ukusu, dobro rukom umesiti i ostaviti u frižider dok sos ne bude gotov.

Sos:

  • U zagrejano ulje dodati 2-3 kašike brašna, malo propržiti pa dodati alevu papriku. Sve izmešati pa dodati paradajz sos i posoliti po ukusu. Kuvati uz mešanje dok ne provri. Ako je previše gusto, dodati malo vode.
  • Od melevnog mesa napraviti manje loptice. Možete ih odmah staviti u sos i kuvati 10-15 minuta na tihoj vatri.
  • Drugi način je, napravljene ćufte ispržiti na ulju sa svih strana, pa tako pržene ubaciti u sos. U ovom slučaju, pustiti samo 2-3 minuta da prokrčkaju u sosu i odmah skloniti sa ringle.
  • Ćufte poslužiti uz pire krompir, kuvani pirinač ili neku kuvanu testeninu.

Napomene

Ćufte su odlično rešeje za jedan lep, ukusan i brz ručak. Podjedanko su lepe i sutradan, kada se podgreju, ali nisam uverena da će, ovako spremljene, dočekati sutrašnji dan.
Poslovica za danas:
-“ Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here