Domaći ratluk
Sastojci
- 1 litar vode
- 400 gr šećera kristal
- 2 kesice pudinga sa voćnim ukusom ili vanilom (po vašoj želji)
- 100 gr griza
- 100 gr kokosa
Uputstvo
- Od izmerenog litra odvojiti malo vode gde ćete razmutiti puding i griz.
- Ostatak vode staviti na ringlu da provri, dodati šećer, promešati, pa sipati razmućen puding i griz i sve zajedno skuvati uz stalno mešanje.
- Pleh, dimenzija 20 x 30 cm, pokvasiti vodom pa skuvanu smesu izručiti u njega i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
- Ohlađenu smesu izručiti na plato i iseći na kocke željene veličine.
- Svaku kocku uvaljati u kokos, ređati na tacnu za kolače i poslužiti.
Napomene
Drage moje najmlađe kuvarice, ovo je prava stvar za početak vašeg kulinarskog umeća. Nema šanse da ne uspe a obradovaćete, kako roditelje, tako i braću i sestre. Aplauz neće izostati. Inače je kolač ukusan, lagan, za posne dane idealan.
Poslovica za danas:
-“ Sreća stvara prijatelje a nesreća ih proverava.“-
Lajkujte nas: