Domaći ratluk

Domaći ratluk

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Posno, ratluk, kokos, puding

Sastojci

  • 1 litar vode
  • 400 gr šećera kristal
  • 2 kesice pudinga sa voćnim ukusom ili vanilom (po vašoj želji)
  • 100 gr griza
  • 100 gr kokosa

Uputstvo

  • Od izmerenog litra odvojiti malo vode gde ćete razmutiti puding i griz.
  • Ostatak vode staviti na ringlu da provri, dodati šećer, promešati, pa sipati razmućen puding i griz i sve zajedno skuvati uz stalno mešanje.
  • Pleh, dimenzija 20 x 30 cm, pokvasiti vodom pa skuvanu smesu izručiti u njega i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
  • Ohlađenu smesu izručiti na plato i iseći na kocke željene veličine.
  • Svaku kocku uvaljati u kokos, ređati na tacnu za kolače i poslužiti.

Napomene

Drage moje najmlađe kuvarice, ovo je prava stvar za početak vašeg kulinarskog umeća. Nema šanse da ne uspe a obradovaćete, kako roditelje, tako i braću i sestre. Aplauz neće izostati. Inače je kolač ukusan, lagan, za posne dane idealan.
Poslovica za danas:
-“ Sreća stvara prijatelje a nesreća ih proverava.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.