Kompot od kajsija
Sastojci
- Kajsije
- Šećer
- Voda
Uputstvo
- Količinu kajsija vi odredite.
- Kajsije operite, prepolovite i odstranite koštice.
- Polutke kajsija složite u teglu do vrha. Preko kajsija pospite 5 kašika šećera, nalijte vodom do vrha i zatvorite original poklopcem.
- Ovako spremljene tegle nekoliko puta okretati gore dole da se šećer malo rastopi.
- Na dno šerpe, odgovarajuće veličine, stavite jednu kuhinjsku krpu, na nju složite tegle. U šerpu sipati vodu do zatvarača od tegle i staviti na ringlu da se kuva.
- Kada počne da vri, kuvati još desetak minuta, pa skloniti sa ringle i ostaviti tegle u vodi da se sve zajedno ohladi.
- Ohlađene tegle obrisati i složiti na policu sa ostalom zimnicom.
Napomene
Ovako spremljen kompot možete jesti preko cele zime. Kajsije su prelepog ukusa, ne gube ni malo svoju aromu. Možete ih, takođe koristiti za pravljenje voćnih kolača ili torti. Uživajte.
Poslovica za danas:
-“ Kada jedeš voće, misli na ljude koji su ga posadili.“-
Lajkujte nas: