Kompot od kajsija

Kompot od kajsija

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Kompoti
Kuhinja: Srpska
Keyword: Kompot, kajsije

Sastojci

  • Kajsije
  • Šećer
  • Voda

Uputstvo

  • Količinu kajsija vi odredite.
  • Kajsije operite, prepolovite i odstranite koštice.
  • Polutke kajsija složite u teglu do vrha. Preko kajsija pospite 5 kašika šećera, nalijte vodom do vrha i zatvorite original poklopcem.
  • Ovako spremljene tegle nekoliko puta okretati gore dole da se šećer malo rastopi.
  • Na dno šerpe, odgovarajuće veličine, stavite jednu kuhinjsku krpu, na nju složite tegle. U šerpu sipati vodu do zatvarača od tegle i staviti na ringlu da se kuva.
  • Kada počne da vri, kuvati još desetak minuta, pa skloniti sa ringle i ostaviti tegle u vodi da se sve zajedno ohladi.
  • Ohlađene tegle obrisati i složiti na policu sa ostalom zimnicom.

Napomene

Ovako spremljen kompot možete jesti preko cele zime. Kajsije su prelepog ukusa, ne gube ni malo svoju aromu. Možete ih, takođe koristiti za pravljenje voćnih kolača ili torti. Uživajte.
Poslovica za danas:
-“ Kada jedeš voće, misli na ljude koji su ga posadili.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kompoti. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here