Paprikaš sa suvim rebrima

Paprikaš sa suvim rebrima

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: krompir, suvo, meso, ručak,

Sastojci

  • 500 gr suvih rebara ili nekog drugo suvog mesa
  • 1 kg krompira
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2-3 šargarepe
  • so, biber, začin c, brašno, ulje, aleva paprika

Uputstvo

  • U lonac stavit suvo meso, naliti malo vode i staviti da vri oko 5 minuta. Zatim prosuti vodu, meso malo oprati i naliti drugu vodu. Poklopiti i kuvati oko 45 minuta ili više ako je potrebno. Meso treba da bude skroz mekano i skoro skuvano.
  • Dok se meso kuva, spremiti povrće. Iseckati crni i beli luk na sitno, šargarepu na kolutiće, a krompir na komade srednje veličine.
  • U skuvano meso dodati luk, šargarepu i krompir, promešati, poklopiti i nastaviti sa kuvanje, dok se povrće ne skuva. Pazite da ne bude previše vode, jer samo jelo treba da bude gusto.
  • Kada je povrće skuvano, dodati so, biber i začin c po ukusu. Na kraju spremiti zapršku. Ugrejati malo ulja ili masti, dodati kašiku brašna i alevu papriku, malo propržiti pa sipati u paprikaš. Izmešati jelo, ostaviti da prokrčka još minut, dva i skloniti sa ringle. Poslužiti vruće uz salatu po želji.

Napomene

Ovo jelo je kod mene bilo palo u potpuni zaborav, a onda me moja Mira podseti na njega. Jela sam ga kao dete, kod moje babe, koja je inače bila vrsna kuvarica, svoje znanje prenela na sve svoje ćerke, a jedna od njenih ćerki, moja majka, je sve što zna prenela meni. 
Poslovica za danas:
-„Ne treba mi u životu carstvo, moja deca moje su bogatstvo.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here