U lonac stavit suvo meso, naliti malo vode i staviti da vri oko 5 minuta. Zatim prosuti vodu, meso malo oprati i naliti drugu vodu. Poklopiti i kuvati oko 45 minuta ili više ako je potrebno. Meso treba da bude skroz mekano i skoro skuvano.
Dok se meso kuva, spremiti povrće. Iseckati crni i beli luk na sitno, šargarepu na kolutiće, a krompir na komade srednje veličine.
U skuvano meso dodati luk, šargarepu i krompir, promešati, poklopiti i nastaviti sa kuvanje, dok se povrće ne skuva. Pazite da ne bude previše vode, jer samo jelo treba da bude gusto.
Kada je povrće skuvano, dodati so, biber i začin c po ukusu. Na kraju spremiti zapršku. Ugrejati malo ulja ili masti, dodati kašiku brašna i alevu papriku, malo propržiti pa sipati u paprikaš. Izmešati jelo, ostaviti da prokrčka još minut, dva i skloniti sa ringle. Poslužiti vruće uz salatu po želji.